międzynarodowe bilety autokarowe

Wyszukiwarka połączeń
Rodzaj biletu
  • w jedną stronę
  • w obie strony
  • open
Kraj wyjazdu:
Kraj docelowy:
Miasto wyjazdu:
Miasto docelowe:
Data wyjazdu:
Data powrotu:
Ilość osób:

Przepraszamy brak aktywnych połączeni dla podanych parametrów wyszukiwania, bardzo prosimy o wybór innego połaczenia.

Proszę o rozpoczęcie nowego wyszukiwania


Inline - modal window

 

proszę czekać szukam połączenia

 

Zadzwoń do nas 801 00 70 90 lub (+48 32) 445 70 90
0% prowizji !!

SZWAJCARIA

Przejazdy autobusowe do niektórych miejscowości realizowane są sezonowo, dlatego też połączenia mogą nie występować w wyszukiwarce.

Szwajcaria to górzyste państwo położone w Europie Zachodniej, zaliczane do najmniejszych i najbogatszych państw Europy. Powszechnie kojarzy się z krainą bogactwa, precyzyjnych zegarków i słodkiej czekolady. Jednakże kraj ten może pochwalić się również bogactwem zabytków i wspaniałej górskiej przyrody.

Rezerwacji biletu autobusowego mogą Państwo dokonać on-line, korzystając z wyszukiwarki połączeń.

 Warto odwiedzić średniowieczne ruiny zamków Castelgrande, Castello Montebello i Castello Sasso Corbaro, będące fortecami obronnymi Bellinzony. Szwajcaria posiada bardzo rozwinięte rolnictwo, szczególnie skupiające się na hodowli krów mlecznych. Aż jej połowę zajmują rozległe łąki i pastwiska. Oprócz tego, na szczególną uwagę zasługuje wspaniała przyroda, którą podziwiać można w rezerwacie biosfery Entlebuch, na Górze Jaszczurów, a także na górze San Giorgio, wznoszącej się nad jeziorem Lago di Lugano. Znajdują się tu tysiące skamielin. Główną atrakcją Szwajcarii są Alpy z licznymi stokami narciarskimi, pięknymi szczytami, pokrytymi lodowcem Aletsch, sięgającymi 3-4 km. n.p.m. Mimo nieskazitelnej przyrody, nie można tutaj narzekać na problemy z dojazdem, gdyż nigdzie indziej nie ma tak rozwiniętej sieci transportowej. Szwajcarzy to ludzie uprzejmi, dokładni i bardzo dużą wagę przywiązują do turystyki, poświęcając zwiedzającym wiele swojego czasu. Tradycyjną potrawą jest fondue, czyli roztopione w kociołku sery szwajcarskie z dodatkiem pieprzu, białego wina i likieru wiśniowego, podawane na gorąco.